Український рок-гурт «Воплі Відоплясова» дав у Празі благодійний концерт, який відбувся у Futurum Music Bar. Усі зібрані кошти пішли на гуманітарну допомогу для дітей України.

Для празького концерту гурт підготував спеціальну програму, до якої увійшли як нові пісні, так і перевірені часом українські хіти.

До речі, в Гамбурзі (Німеччина) організатори ледь не відмінили концерт гурту Олега Скрипки. Про це фронтмен «ВВ» розповів нам в інтерв’ю.

— Починають скасовуватися наші концерти, під егідою, що українці — це фашисти і фашистам не можна співати рідною мовою та співати свої пісні, — розповів Скрипка.  Там діє дуже агресивно налаштована проросійська тусовка, яка погрожує розгромити клуби. Нам все ж таки вдалось зіграти концерт, але робили ми це в атмосфері «цілком таємно», не розповідаючи заздалегідь місце проведення.

Спочатку гурт мав виступити з концертом у клубі «Індра», в якому колись давали свої концерти легендарні «Бітлз». Однак, в останній момент організатори змінили місце проведення заходу.

Також Скрипка додав, що Німеччина, яка на перший погляд стала на бік українців у російсько-українській війні, не дотримується контрактів, оформлених із нашими виконавцями. А також там просто неможливо збирати гроші на потреби ЗСУ. Ми робимо це через наших посередників, а не на пряму.

Гроші виручені з концертів Олег Скрипка передав в дитячу лікарню ОХМАТДИТ, а також на потреби свого гітариста — Євгена Рогачевського та його побратимів, які наразі воюють в ЗСУ.

Наприкінці Олег Скрипка зазначив, що його дуже вразила публіка, яка прийшла на його празький виступ.

— Всі були дуже привітні та весь концерт співали разом з нами в унісон. Дякую! Я приємно вражений!

Після Чехії та Німеччини гурт «Воплі Відоплясова» вирушив з концертами до країн Європи.
Також Олег Скрипка з музикантами виступив на спеціальному благодійному заході Президента України в Нью-Йорку.

Фото: Лідія Тропман Текст: Ірина Хорий