До Новихрічних свят київський кінотеатр «Сінема Сіті», який знаходиться в ТРЦ Оушен Плаза підготував для глядачів подарунок – новий зал з технологією 4DX на 84 місця.

Це другий зал у столиці, який пропонує перегляд кіно у інтерактивному форматі.
Незважаючи на те, що технологія відносно молода, новий формат кіно припав до душі активним глядачам по всьому світу – армія його прихильників налічує понад 40 000 000 кіноманів.
4DX забезпечує глядачам ефект повної присутності в кінострічці, глядач рухається зі швидкістю та в такт гонкам і вихорам, відчуває запахи та пориви вітру, його огортає туман і засліплює блискавка. Це не просто кіно – це атракціон.
Технологія 4DX була створена південнокорейською компанією CJ 4DPLEX, яка до недавнього часу спеціалізувалася на виробництві атракціонів «віртуальної реальності» в парках розваг.

Головною рушійною силою в залі є крісла, які не тільки переміщуються по вертикалі, горизонталі, нахиляються вліво і вправо, але ще й вібрують і навіть лоскочуть. Це досягається за допомогою механізмів, встановлених у платформах для крісел, а також у конструкції самих крісел.

Пориви вітру забезпечуються спеціальними вентиляторами, а дим, туман і пара – машинами-генераторами. Для імітації блискавок та світлових спалахів працюють стробоскопи. Дощ, сніг і мильні бульбашки – це також частина ефектів, які передбачає технологія 4DX.

Під час перегляду фільму присутні навіть запахи – їх у новому залі «Сінема Сіті» десять, зокрема запах лугових квітів, морського бризу, пороху, смаженого м’яса та дощової свіжості.
4DX – це складна система механізмів під управлінням центрального контролера.
Для досягнення ідеальної якості зображення зал 4DХ кінотеатру «Сінема Сіті» оснащений проектором Barco DP4K-32B з роздільною здатністю 4K і екраном Clarus XC з новою технологією d-гладкого покриття 4-го покоління, які разом забезпечують максимальну яскравість і вражаючу передачу кольорів.

Кінотеатр Сінема Сіті чекає на вас, адже 4DX – це більше, ніж кіно!