Суперфіналіст шоу «Х-фактор» і «Україна має талант», україно-білоруський співак Євген Литвинкович присвятив пісню своїй землі та білоруському народу.
«Блакитноока» (Блакітнавокая) – це перший трек музиканта білоруською мовою.
З 2012 року уродженець Білорусі Євген Литвинкович живе і активно розвиває свою творчість в Україні. Отримавши широку відомість завдяки українським тв-шоу, співак став народним улюбленцем усієї України. Але в ситуації, яка сталася в серпні 2020 року в його рідній країні Білорусі, неможливо залишатися безпристрасним.
«Моє серце зроблено в Білорусі! Всі білоруси без винятку – мої брати і сестри. Я, як білоруський емігрант і музикант, живучи і перебуваючи в Україні – не можу не підтримати своїх», – каже Литвинкович.
Тому на підтримку білоруського народу музикант написав перший трек білоруською мовою – «Блакитноока».
У поп-рок треку артист висловлює особисті переживання за рідний народ. Білорусь – це голубоока далека «зірка», за якою сумує Литвинкович і з якою він поки не може бути поруч. Але він обов’язково повернеться до неї і, як і більшість талановитих емігрантів, привезе додому сонячну надію.
Примітно, що лірична пісня має приспів з роковими пасажами, що вже можна назвати фірмовим музичним стилем Литвинковича. Любовна меланхолічна лірика у куплетах і драйвовий роковий приспів сміливо поєднуються в майбутньому хіті Євгена Литвинковича «Блакитноока».