6 липня світ відзначає День поцілунків. Попри те, що свято започаткували у XIX столітті, Організація Об’єднаних Націй затвердила його лише 20 років тому.

Головна ідея свята полягає в тому, щоб згадати просту радість, пов’язану з поцілунком, який є виявом любові та прихильності в багатьох культурах світу. Тому щороку у цей день по всьому світу проводять різноманітні конкурси поцілунків, а дехто намагається поставити рекорд, як, наприклад парочка із Таїланду. 

У 2013 році під час конкурсу на найдовший поцілунок подружжя Еккачай і Лаксана Тіранарат встановили світовий рекорд. Їх поцілунок тривав 58 годин 35 хвилин і 58 секунд. Цікаво, що попередній рекорд із найдовшого поцілунку також належить їм. У 2011 році подружжя провело у пристрасному поцілунку 46 годин 24 хвилини й 9 секунд, встановивши свій перший рекорд.

Подружжя з Таїланду встановило рекорд із найдовшого поцілунку. Фото: AFP

Поцілунок, як символ

У сучасному світі поцілунки — це не від’ємна частина стосунків між людьми. Щодня ми цілуємось із близькими й бачимо поцілунки інших на вулиці, в кіно та рекламі. Не дивно, що поцілунки відіграють важливу роль у нашому житті. Адже наші пращури вважали, у диханні людини живе душа, а поєднання дихань тих, хто цілується, символізує “весілля душ”. Сьогодні ж поцілунки охоплюють більший спектр значень.

У кожній культурі та регіоні світу значення й форма поцілунків різна, адже вони відображають місцеві традиції та звичаї. Наприклад, в Європі та Латинській Америці поцілунок є звичайною формою вітання та прояву дружніх стосунків. А в арабських країнах поцілунок в лоб чи руку є проявом поваги подібне можна зустріти й у деяких азійських культурах.

Водночас усі країни світу об’єднує значення поцілунку в губи, який є проявом романтичних почуттів та інтимності між закоханими.

Які поцілунки існують

Перші згадки романтичних поцілунків датуються 2500-ми роками до нашої ери. За цей час люди вигадали багато різних способів цілуватись, напевно найпопулярніший із них — це “французький поцілунок”. Але ще існують такі види:

Поцілунок губами — чуттєвий поцілунок, який спокушає партнера і стане гарною прелюдією. Так цілуються люди, які почуваються один з одним комфортно і мають довірливі стосунки. До того ж далеко не всі люблять глибокі поцілунки.

Холодний поцілунок — незвичний тип, який найкраще практикувати під час вживання напоїв з льодом. Для цього покладіть лід на кінчик язика, поцілуйте партнера та передайте йому шматочок криги.

Трикутник — ідеально підходить для моментів, коли партнери стоять обличчям один до одного. Такий ніжний поцілунок точно сподобається партнерові: спочатку поцілуйте його в губи, потім переходьте до щоки та шиї, далі знов поверніться до губ. Важливо аби усі рухи були плавними.