Конфети праліне і трюфель — найвідоміші солодощі Бельгії. Ця країна входить до двійки світових лідерів з виробництва шоколаду (разом зі Швейцарією). У солодощів, які виготовляють її майстри, неповторний, яскравий та незабутній смак.

Характерні риси продукту

Бельгійський шоколад славиться ідеальним балансом — у ньому немає надмірної гіркоти, але водночас відсутня і надмірна солодкість. Це десерт, який м’яко тане в роті, поступово розкриваючи всі грані свого оксамитового смаку. Не дивно, що бельгійці самі з’їдають багато шоколаду (по 6 кг на рік на людину) і тоннами його відправляють на експорт. Крім того, виробництвом цих солодощів займаються і в інших країнах. В Україні, наприклад, можна купити стовідсотковий бельгійський шоколад ручної роботи — Spell Chocolate. Його випускають у кількох форматах.

Технологія виробництва бельгійського шоколаду

Його тому і цінують у всьому світі, що виготовляють десерт, дотримуючись певних правил і традицій. Завдяки цьому шоколад і виходить таким смачним. Серед особливостей його приготування варто назвати кілька основних:

  1. у складі бельгійського шоколаду міститься від 35% до 71% какао;
  2. якщо в продукт додають ваніль, вона завжди на 100% натуральна;
  3. у виробництві не використовують жодних інших рослинних жирів, окрім какао-масла.

Усі інгредієнти, що додаються для приготування головної бельгійської ласощі, тільки високоякісні. Їх поєднання забезпечує той самий смак шоколаду і непередаване гастрономічне задоволення від цього десерту. Щоб гарантувати високу якість готового продукту, бренди контролюють процес його приготування на всіх рівнях, починаючи з моменту посадки та умов вирощування какао-бобів. Кожному любителю солодкого варто хоча б раз спробувати справжній бельгійський шоколад. А знайти його неважко — достатньо зазирнути на Маудау, де є солодощі з різними начинками.

Цікаві факти про бельгійський шоколад

Про цю ласощ можна говорити довго, але краще відразу виділити найцікавіше:

  1. склад десерту закріплений на законодавчому рівні, тому всі виробники зобов’язані його дотримуватись;
  2. у кожному місті країни є шоколадні магазини, а в деяких — бутіки солодощів, що належать брендам із світовими іменами;
  3. у бельгійському місті Брюгге регулярно проводять фестиваль, під час якого кондитери змагаються в майстерності, створюючи справжні шедеври шоколадного мистецтва.

Шоколатьє часто експериментують зі смаками, додаючи в солодощі незвичні інгредієнти. Серед них перець, базилік, чебрець і навіть тропічні квіти. Бельгійський шоколад — це ласощі, що запам’ятовуються надовго своїм смаком і яскравими враженнями, які він дарує.