Назва бренду: J’amemme
Засновник: Юлія Ярмолюк
Рік створення: 2018

J’amemme буквально перекладається з французької як «я люблю себе». Саме такий слоган має бренд Юлії Ярмолюк, адже місія дизайнерки — щоб усі жінки себе любили та почувались щасливими в одязі. Нині нам часто не вистачає яскравих свят та радости, тому сьогодні ми заглибимось в історію цього бренду.

Зміст

Не творча мрія

Ще 10 років тому Юлія Ярмолюк навіть не думала, що колись вдягне маму Ілона Маска — Мей Маск. Майбутня дизайнерка має освіту економіста та навіть працювала в банку, де яскраві речі заборонені. Однак цю сферу дівчина покинула, щоб працювати баєром.

Фото: Instagram @juju_yarmoliuk

Я тривалий час працювала баєром та відвідувала Тижні моди. Мені захотілось створити образ, який могли б помітити, і це вдалось з першого разу, бо фотографували усі, – згадувала в одному з інтерв’ю дизайнерка.

Тоді Юлія зрозуміла, що fashion-індустрія потребує яскравих плісованих суконь. Після цього дівчина створила один екземпляр, у якому вирушила на Milan Fashion Week. Попри фурор на показі, Ярмолюк вирішила заснувати свій бренд зі створення сумок.

Дизайнерка пояснила таке рішення тим, що у 2018 році розпочалось піднесення українських брендів, тоді купувати “своє” стало модним. Лише за рік бренд J’amemme представив свої легендарні сукні, які подарували Юлії Ярмолюк миттєву популярність.

Що особливого

Ми вже кілька разів згадали плісовані сукні J’amemme і постає питання — у чому їх особливість та чому модниці готові чекати на одяг кілька місяців.

Фото: J’amemme SS-25

Перше, що цінують покупці — це якість. Уся тканина плісерується вручну та вручну шиється, що відображається на якості одягу. А друге — це турбота про клієнтів. Дизайнерка намагається допомогти покупцям обрати ідеальну сукню та розповідає, якщо подібну раніше придбали на конкретний захід. Тому модниці впевнені, що не зустрінуть знайому у такому ж образі.

Крім цього, виробництво J’amemme майже безвідходне. Залишки перетворюють на брошки та кишенькові носовички, а непроданий одяг використовують для зйомок і стилю знаменитостей. Тому бренд ніколи не знищував свої вироби та не використовував у своїх колекціях хутро.

Більшість тканин, які ми використовуємо за межами матеріалів Deadstock, — це органічний льон і перероблений поліестер. Ми бачимо свою місію в тому, щоб створити щось прекрасне, – розповідають представники бренду.

Карантинні будні

J’amemme став мега популярним прямо перед розпалом пандемії COVID-19. Для бізнесу настали важкі часи, а дехто був змушений закритись. Але Юлії Ярмолюк вдалось використати карантин для розвитку бренду.

Поки всі мали сидіти вдома, дизайнерка створила нову колекцію, зайнялась розробкою сайту та створенням контенту.

Усе добре. Ми вийшли більше на наш український ринок. Раніше я позиціонувала тільки на Європу, США, Азію. А коли трапився карантин, я вирішила зробити акцент на український ринок, – розповіла Юлія Ярмолюк.

Під час війни

Напередодні повномасштабного вторгнення команда J’amemme провела показ у Нью-Йорку та після короткого відпочинку планувала взятись за підготовку до наступного сезону. Однак плани були зруйновані — після 24 лютого чверть команди виїхала за кордон.

Також бренд втратив основного підрядника, адже виробництво плісе знаходилось у Харкові, який росіяни постійно обстрілюють. На щастя, 23 лютого дизайнерка отримала велику партію плісованої тканини, яка дозволила підтримувати виробництво ще пів року.

Ми довго думали, чи варто нам переїжджати, чи залишатися в Україні, я намагалася знайти виробництво за кордоном. Однак я дуже ціную вміння майстринь, які працюють з нашим брендом, вони дуже талановиті. Впевнена, що за кордоном було б складно знайти команду, яка має такий самий рівень майстерності. Я дуже рада, що вдалося майже повністю зберегти наше виробництво, – розповідала в одному з інтерв’ю Юлія.

Сили продовжувати роботу повертались, адже дизайнерка відчула величезну підтримку іноземних прихильників бренду, які робили замовлення лише для підтримки J’amemme.

Особисте

Часто говорячи про людей, які побудували успішний бізнес, кортить дізнатись, що ж за цим стоїть. Якою людиною у житті є цей підприємець? Однак Юлія Ярмолюк воліє залишать в секреті особисте життя. Відомо лише те, що жінка заміжня та має сина. Пара одружилась приблизно у 2010 році, а вже за три роки у них народився хлопчик — Северин.

Фото: Instagram @juju_yarmoliuk

Дизайнерка рідко публікує фото з родиною. Ми поважаємо її приватність та бажаємо творчої наснаги для створення нових колекцій, які з нетерпінням чекатимемо!