Не зрозуміло, яким чином вересень примудрився непомітно пролетіти. Але точно відомо, що українські артисти продовжували працювати до сьомого поту. І у результаті ми маємо чудову підбірку нової музики!

Розпочнемо з дуету молодости та досвіду. Ярослав Карпюк (YAKTAK) та лідер Океану Ельзи Святослав Вакарчук записали перший спільний трек, у якому вирішили поєднати два хіти артистів. Пісня «На нічному небі» поєднала у собі треки «Уночі» та «На небі».

Раніше ми дуже часто грали пісні ОЕ в компаніях під гітару. Пам’ятаю, в ті моменти я уявляв, як колись познайомлюся зі Святославом Вакарчуком і, можливо, заспіваю разом із ним. Цього літа, на Атласі, Святослав був на нашому виступі, і ми експромтом заспівали разом. Сказати, що я був у шоці — це не сказати нічого, – поділився YAKTAK.

TVORCHI & Pozdniakov – Каланхое

Наступний дует вирішив піти проти системи та нагадати, що романтичні стосунки залежать не лише від рішення дівчини.

Суспільство має досить стереотипну думку про те, що лише дівчата можуть кидати хлопців і розривати стосунки. Але і дівчатам розбивають серця. Героїня пісні дуже хоче бути з хлопцем, він залишається, але обоє розуміють, що завтра він поїде назавжди, – пояснили TVORCHI.

Співачка продовжує будувати сольну кар’єру та водночас перекладати на українську хіти. Це однозначно вірне рішення, адже пісня вже завоювала серця багатьох слухачів.

Ця пісня є близькою для кожної дівчини, яка коли-небудь переживала емоції самотності. Чи відчували ви, що серце потребує заповнення? “Малинове вино” – нагадує, що любов неодмінно знайде вас. Я вірю і знаю, що кожна з вас буде щасливою та коханою, — розповіла Alena Omargalieva.

Вже доброю традицією стають пісні, основою яких стали вірші українських письменників. Артем Пивоваров не перший намагається осучаснити класику, а ми тільки за.

MAX BARSKIH – Я вже не ти

Не встиг співак оприлюднити повний трек, як він вже набрав три мільйони переглядів у його соцмережах.

Цей трек про реалії у стосунках, про почуття вдячності за прожиті моменти, але водночас про необхідність йти далі й бути відкритим до нового, – прокоментував Макс Барських.

Ще один реліз, який полонив усі соцмережі. У новій пісні ALEKSEEV вирішив поекспериментувати зі звуком та стилем, адже тепер він у самостійному плаванні – може собі дозволити.

У цій пісні я звертаюся до дівчат зі словами підтримки, мотивую їх бути сильними і, незважаючи на можливу безвихідь і складні обставини, не ставати черствими, зберігати в серці доброту, людяність і чуйність. Хоч це і новий період у моєму особистому житті і творчості, попри те, не вважаю, що в цій пісні я зовсім інший. Як і раніше співаю про кохання, намагаюся бути чуттєвим і сентиментальним, яким в принципі і є насправді, – розповів співак.

Цікаво, чи оцінять прихильники артиста таке музичне рішення та зміну іміджу?

Артистка вирішила поділились інтимними почуттями у новій пісні й, судячи з відгуків, багатьом слухачам воно відгукується. Співачка запевняє, що прослуховування її роботи — “це наче лежати у залитій сонцем кімнаті і проводити пальцями по спині коханої людини, з кожним дотиком перетворюючи звичну реальність на поезію”.

Цікаво також, що Маруся Чуприненко самостійно знімала деякі кадри для кліпу.

Гурт продовжує активно випускати хіти. Свою нову роботу LATEXFAUNA назвали “естетичним інді-сатанізмом”, яки екранізував Алан Бадоєв. Тут додати нічого – потрібно дивитись!

“Дощі” перед релізом пройшли шлях у шість років. Спочатку Darie Lu написала сумну баладу, а потім Околиця зовсім випадково на неї натрапила та витягла з шухляди.

Авторка називає трек рефлексією над процесами дорослішання в стосунках, віднаходження власного Я, розуміння власних потреб та прозріння, що кохання не варте постійної самопожертви.

Я одразу знала, що йду непростим шляхом і що мені неодноразово доведеться пояснювати: то чому ж він все-таки «красІвий»? І я знаю, що ви могли подумати: «Боже, знову цей дурацький сурж». Але є такі відчуття і конотації, які не опишеш літературними словами: ні «красивий», ні тим паче «гарний» не можуть передати такого злегка зневажливого ставлення до людини, яка нічим, крім зовнішності, більше не приваблює, – розповіла Саша Ганапольська.

Співачка звертається до усіх, хто хоча б раз у житті ідеалізував образ партнера та потім розчаровувався. Тому дівчина вирішила вкотре нагадати, що якою б «красіво-смазлівою» людина не була – потрібно цінувати себе та свої почуття.

Мертвий Півень, Сергій Жадан – Жінка з чорним, як земля, волоссям

Гурт Мертвий озвучив один з найпопулярніших віршів Сергія Жадана. А підкріпили ліричний текст чуттєвим відео.

Оскільки сам автор означив збірку як свого роду «Поетичне Євангеліє», то вважатимемо що текст отримав “паралітургійний псалом” від Мертвого Півня у любовному храмі “Жінки з чорним як земля волоссям”. Також до виконання одного із куплетів пісні долучився сам поет, – розповів гурт.

Павло Зібров – Якщо поруч ти

Багато сьогодні ми говорили про релізи старожил українського шоубізнесу, тому цим і завершимо. Адже Павло Зібров випустив яскраву пісню про кохання й взявся завойовувати Тік Ток, пропонуючи знімати романтичні відео під новий трек. Чому б і ні.

Отже, таким був музичний початок жовтня. Здається, що завдяки розмаїттю нових треків кожен знайде для себе щось цікаве. Якщо ми праві (або ні) – діліться фаворитами у коментарях, а вже наступної суботи ми обговорюватимемо новий перелік.