Протягом 17–23 жовтня у Києві проведуть масштабний кінофестиваль. Осередком Київського тижня критики стане кінотеатр «Жовтень». А його програма настільки велика, що кожен знайде щось цікаве.

Це міжнародний кінофестиваль, в рамках якого українські глядачі можуть побачити найкращі новинки, обрані професіональними кінокритиками. До програми фестивалю входять фільми з лайн-апів головних світових кінофестивалів 2024 року, а також стрічки, що мали значний вплив на історію кінематографа або присвячені визначним діячам кіномистецтва.

Після кожного показу глядачі можуть долучитись до дискусії з кінокритиком.

Для зручності програму Київського тижня критики розділили на категорії: спеціальний показ, українські Ґала-прем’єри, «Фокус: Україна — Нідерланди», ретроспективні секції «Дивніше за рай» та «Химерний час». Повна програма фестивалю доступна за посиланням.

Попри те, що на фестивалі дуже багато цікавих подій, ми рекомендуємо придивитись до спецпоказів та українських документальних фільмів. Адже невідомо коли вони з’являться на стрімінгових сервісах та у вільному доступі.