У Львові відкрили третій тиждень скульптури. Вже традиційно проєкт зосередився на тісних контактах творів мистецтва з публічним простором.

Цього року Львівський тиждень скульптури має «Слід памʼяті», що і стало ключовою темою експозиції. На думку організаторів, саме ця тема в умовах війни потребує широкого обговорення та нових підходів у концептуальних рішеннях, розуміння нових тенденцій у мистецтві та меморіалізації.

Програма насичена лекціями, екскурсіями, дискусіями та подорожами. Обрати цікаву для себе подію може бути складно, тому ми виділили декілька вартісних подій.

Володимир Семків «Kindergarten»

Місце:Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького/ проспект Свободи, 20
08.10-10.11
Робочі дні та години: Вт – Нд 10:00 – 18:00

Експозиція «Дитячий садок» присвячена дитячим станам. У просторі виставкових залів розгортається дійство, яке більше подібне на застиглий театр. Зали наповнені запахом різаного дерева і пошуком маршруту серед великих діток, які, виявляється, не такі вже маленькі й ніжні.

«Пам`ять театру»

Місце: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької/ вулиця Лесі Українки, 1
Робочі дні та години: Вт – Нд з 14:00-21:00

«Памʼять театру» – виставка, що поєднує театральні предмети зі сучасною скульптурою.

Речі, що стали основою виставки, повʼязані з історією і “буденним життям” театру, але залишаються захованими від публічного простору. Це предмети пам’яті театру, які так хочеться роздивитися – нехай то шафи, дзеркала, макет сценографії, перуки, чи більш “екзотичні” – грузи для піднімання декорацій та ємності для зберігання реквізиту, що досі були у вжитку в кабінетах художників, гримерках, коридорах, підвалах чи зберігалися у театральному музеї.

«Фраґменти»

Місце: Мистецька бібліотека/ вул. Шота Руставелі, 8
Робочі дні та години: Вт – Нд з 11:30 до 20:00

В експозиційній залі Мистецької Бібліотеки розмістили фрагменти з будівель, які зберігаються в Управлінні охорони історичного середовища. Автентичні архітектурні частинки, які раніше оздоблювали будинки у Львові, шукають навіть на смітниках. Адже не всі усвідомлюють їх історичну цінність.

«Скульптурний маршрут» у Стрийському парку

Цього року у парку розмістили скульптури мистецького об’єднання ЧервонеЧорне. У 2023 році виставка на відкритому просторі викликала шалений резонанс, на жаль, в негативному плані – вандали зіпсували одну із скульптур. Однак, сподіваємось, що цього разу обійдеться без пригод.