Бойз-бенд One Direction, заснований у 2010 році, зробив великий вклад в розвиток музичної індустрії. Гурт не втратив популярність навіть після оголошення “тимчасової паузи”.

До складу британсько-ірландської групи входив Ліам Пейн. Співак загинув 17 жовтня у Буенос-Айресі Аргентина. Йому був 31 рік.

Absurdu.net згадує знакові треки у кар’єрі музиканта. Адже після розпаду One Direction Ліам продовжив успішну сольну роботу. Воно і не дивно, бо Пейн талант Пейна було видно відразу. Він став одним із найбільш плідним автором пісень гурту, долучившись до створення треків Story of My Life, Diana, Little Black Dress, Fireproof тощо.

У 2016 році, коли гурт оголосив про тимчасову паузу, Ліам Пейн хотів спочатку зосередитись на написанні авторських пісень. Але доволі швидко передумав та взявся за розвиток сольної кар’єри.

Чесно кажучи, я не збирався займатися соло. Я просто збирався зайнятися написанням пісень і продовжувати це робити. Але потім я подумав: «Ти намагався це зробити з 14 років. Ми були б неймовірно дурними, якби відмовилися від можливості». Вийшовши з гурту, ми мали досить хороші можливості навколо. Я повинен був щось зробити, – розповідав музикант.

Дебютним треком Ліама Пейна став «Strip That Down» за участі американського репера Quavo. У роботі над піснею також брали участь Ед Ширан та продюсер Стів Мак.

2018 рік став справжнім проривом у сольній кар’єрі Пейна. Тоді музикант випустив спільний трек з Рітою Орою «For You», який став саундтреком до фільму «50 відтінків свободи».

Того ж року хіт дуету Liam Payne & J Balvin «Familiar» завойовував шанувальників з усього світу.

У 2024 році Ліам Пейн оголосив про вихід другого альбому. Очолити студійник мав трек «Teardrops», який вийшов за сім місяців до смерті музиканта.

Повноцінна платівка так і не побачила світ, як і багато інших пісень. Однак музика Ліама Пейна продовжить жити для майбутніх поколінь.