Італійський модний дім Prada здивував своєю новинкою, адже бренд створив справжнісінький скафандр, який полетить на Місяць.

На Міжнародному астронавтичному конгресі в Мілані Axiom Space і Prada представили дизайн скафандра Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU), який планують використати для місії NASA Artemis III. Цей скафандр поєднав у собі творчість та передові інженерні розробки.

Наші елітні команди переосмислили розробку скафандрів, відкривши нові шляхи до інноваційних рішень і застосувавши найсучасніший підхід до дизайну скафандрів AxEMU, – розповів президент Axiom Space Метт Ондлер. – Ми зламали шаблони. Партнерство Axiom Space-Prada створило нову фундаментальну модель міжгалузевої співпраці, яка ще більше розширює можливості комерційного космосу.

Скафандр виконаний з білого матеріалу, що відбиває світло та захищатиме астронавтів від екстремально високих температур і місячного пилу. Також костюм використовує регенеративну систему очищення вуглекислим газом і надійну технологію охолодження для відведення тепла від системи.

Розробники зазначають, що програма AxEMU стала уособленням того, як комерційна космічна галузь створює нетрадиційні партнерства для розширення можливостей дослідження космосу.