Листочки дерев ще не встигають пожовтіти, як більшість із нас хоче залізти під ковдру, взяти смаколики та увімкнути улюблену кінострічку. Якщо ви вже провели щорічний марафон з перегляду “Сутінок” чи “Гаррі Поттера”, то ми пропонуємо підбірку серіалів, які ідеально підходять до цієї затишної пори року.

Тому підготуйте запашне какао, смаколики, аромасвічки та інші улюблені атрибути, бо ми починаємо!

Зміст

Дівчата Гілмор

Кадр з серіалу

Кількість сезонів: 7
Кількість серій: 153
Вихід останньої серії: 2007 рік
Жанр: драма і комедія

Дія серіалу відбувається в невеличкому містечку в Коннектикуті, де живуть дуже колоритні люди. У кожній сім’ї — свої турботи: великі діти — великі проблеми, але й дорослим ведеться не солодко.

Донька Лорелай Гілмор, Рорі, вступає до дуже престижної й дорогої підготовчої школи. І одразу ж виникає питання — де взяти гроші на навчання? Хоча Лорелай не дуже ладнає зі своїми батьками, але мусить звернутись до них за допомогою, позаяк вони люди заможні. Але фінансова скрута — не єдина проблема маленької родини Лорелай і Рорі. Порозумітися з підліткою також не просто, до того ж дівчина має зовсім інші інтереси, і думка матері її хвилює набагато менше, ніж погляди однолітків. Тоді як Лорелай, яка свого часу наробила багато помилок, намагається вберегти дочку.

Венздей

Кадр з серіалу

Кількість сезонів: 1
Кількість серій: 8
Вихід наступного сезону: 2025 рік
Жанр: комедія-горор

Ще два роки тому, коли відбулась прем’єра Венздей, серіал наробив багато галасу. Але стрічка вартує усіх розмов!

У центрі сюжету знаходиться похмура та небагатослівна Венздей — старша дочка ексцентричної родини Аддамс, яка через свої шокуючі витівки поміняла вісім шкіл за п’ять років. Після чергового скандального інциденту вона змушена перевестися до «Невермора» — академії для вигнанців, яку колись відвідували її батьки. Навчальним закладом залізною хваткою керує Ларисса Вімс — заклятий ворог її матері Мортіші. У «Неверморі» дівчинка розвиває свої екстрасенсорні здібності, що нещодавно відкрилися, і береться зупинити монстра, який полює на людей в окрузі.

Чим ми займаємося в тінях

Кадр з серіалу

Кількість сезонів: 5
Кількість серій: 50
Вихід останньої серії: триває з 2019 року
Жанр: комедія, жахи, фентезі

Події відбуваються у Нью-Йорку на острові Стейтен. У центрі сюжету – троє вампірів, які живуть разом в старому особняку більше сотні років. Нандор, виходець з Османської імперії, вважає себе лідером групи. З ним живе Лазло, колишній англійський дворянин, і Надья, яка обернула його і зробила своїм коханцем. Але тепер вампірша захопилась смертним, який дуже схожий на її колишнього та вірить, що це його реінкарнація.

У сучасному світі героям і так важко живеться. А тут вони отримують листа від головного вампіра Барона Афанаса, який хоче розібратися чому його підлеглі досі не захопили владу на континенті.

Щоденники вампіра

Кадр з серіалу

Кількість сезонів: 8
Кількість серій: 171
Вихід останньої серії: 2017 рік
Жанр: містика, драма, жахи

Серіалів про вампірів восени не буває багато. Тому чому б не передивитись стрічку, створену за мотивами серії книг «Щоденники вампіра».

Події розгортаються за кілька місяців після смертельної автокатастрофи. Єлена та Джеремі, які втратили батьків, намагаються жити далі. Підлітки переїжджають до тітки та повертаються до школи.

На початку навчального року всі старшокласниці, в тому числі і Єлена, звертають увагу на загадкового новачка Стефана Сальваторе. Проте дівчина не здогадується, що Стефан — вампір, який нещодавно повернувся до рідного Містік Фоллз. Слідом за ним повернувся і його брат Деймон, який сіє хаос і кровожерно розправляється із жертвами. Небезпечний вампір відразу звертає увагу на Єлену, в яку закохався його брат, і вирішує помститися за стару образу.

Пліткарка

Кадр з серіалу

Кількість сезонів: 6
Кількість серій: 121
Вихід останньої серії: 2012 рік
Жанр: драма

Так, ми дійшли до мегапопулярних серіалів. Про Пліткарку чула більшість людей, але чи всі дивились?

Перший сезон починається з таємничого повернення Серени ван дер Вудсен, світської левиці, яка раптово зникла і тепер прагне повернутись до свого соціального кола. Її повернення викликає хвилювання у найближчому оточенні, особливо у її найкращої подруги Блер Волдорф, яка тримала оборону під час її відсутності.

Водночас про усі події глядачі дізнаються з популярного блогу таємничої Пліткарки. Герої не знають, хто веде інтернет-сторінку, де опубліковано всю правду про життя “золотої молоді” Манхеттену. Вона і стане головною героїнею серіалу.

Убивства в одній будівлі

Кадр з серіалу

Кількість сезонів: 4
Кількість серій: 36
Вихід останньої серії: показ триває з 2021 року
Жанр: детектив, комедія

Події розгортаються у розкішних апартаментах багатоквартирного будинку у Верхньому Вест-Сайді Нью-Йорка, де за загадкових обставин гине людина, проте поліція розглядає трагічний інцидент як самогубство. Водночас троє сусідів, Чарльз-Гейден Севідж, Олівер Патнем та Мейбл Мора, які одержимі кримінальними подкастами, переконані, що тут сталося справжнє вбивство. Об’єднавшись у команду, вони розпочинають власне розслідування. Відтоді вони постійно відчувають, що самі знаходяться у небезпеці.

Милі ошуканки/Гарненькі брехунки

Постер серіалу

Кількість сезонів: 7
Кількість серій: 160
Вихід останньої серії: 2017 рік
Жанр: драма, детектив

Елісон ДіЛаурентіс раптово зникла під час галасливої вечірки, а незабаром її знайшли мертвою. Після цього чотири подруги дівчини — Спенсер, Ханна, Арія та Емілі — практично перестали спілкуватися. Але за кілька років дівчата почали отримувати дивні листи підписані лише однією літерою.

Ці листи шокують героїнь, адже у них розкриваються їх потаємні секрети. У тому числі й ті, про які знала лише Елісон. Тоді подруги знов об’єднуються, щоб знайти таємничого відправника.

Ми згадали надзвичайно маленьку частину серіалів, що ідеально підходять до перегляду восени. Але всі вони перевірені часом й мають високі рейтинги від глядачів. Тому діліться у коментарях своїми фаворитами!