У неділю, 20 жовтня, на Лондонському кінофестивалі протестувальники на захист прав тварин зірвали прем’єру нового фільму про Фаррелла Вільямса, повідомляє BBC.

Показ фільму «Шматочок за шматочком», байопіку про музиканта, знятого за допомогою конструктора Lego, мав закривати фестиваль. Але прем’єру відклали на деякий час, бо протестувальники почали кричати і розвісили банери на балконі фестивального залу.

Гасла активістів «припиніть тортури, припиніть біль» були протестом проти використання шкіри та хутра тварин модним будинком Louis Vuitton, де Вільямс обіймає посаду креативного директора чоловічого відділу.

У цей час Фаррелл Вільямс знаходився на сцені та навіть аплодував активістам.

Зміни, яких вони прагнуть, не відбуваються за одну ніч, для цього потрібно багато планування, і ми працюємо над цим. Але вони хочуть бути почутими, і ми їх почули, – сказав співак.

Вільямс став креативним директором чоловічої колекції Louis Vuitton у лютому 2023 року. Відтоді активісти вже другий раз зривають великий показ фільму співака – минулого разу захисники тварин націлилися на прем’єру стрічки на кінофестивалі в Торонто.

Після лондонського показу відповідальність взяла на себе група захисників тварин «Люди за етичне поводження з тваринами» (Peta).

У фільмі «Шматочок за шматочком» режисера Моргана Невілла за допомогою цеглинок Lego зображено раннє життя Вільямса у Вірджинії та його шлях до слави. У британський прокат фільм виходить наступного місяця. Критики позитивно оцінили стрічку, відзначаючи «винахідливий» погляд на традиційний байопік.