Новий сезон осінь-зима 2020–2021 від Jean Gritsfeldt — це відбиток думок про те, як виглядатиме покоління майбутнього за тисячу років. Що воно нестиме у цей світ, на що робитиме акцент, які цінності проповідуватиме. Адже саме вони — зодчі майбутнього та шукачі джерела спасіння та очищення людства, джерела вічної молодості.

Читать также: Жан Грицфельдт: Фоторепортаж с показа новой коллекции, сезон весна-лето 2021

Сьогодні все більше злободенним стає питання усвідомленого споживання. Людина часто бездумно витрачає земні ресурси: слово «хочу» кричить, заглушуючи істинне «треба».

Колекції від Jean Gritsfeldt через призму дизайну завжди гучно заявляють про те, що хвилює сьогодні. Та разом з тим, дають надію. Цього разу її бачимо у поколінні майбутнього: воно на клітинному рівні етично споживає, прогресивно мислить та руйнує застарілі стереотипи.

Як завжди, акцентуємо погляд на аксесуарах, розроблених у співпраці з Максимом Дубіним: результат перевершує очікування цього разу не лише завдяки кристалам Swarovski, а й карабінам та натуральним устричним раковинам.

Асоціація з морською тематикою посилюється через розмаїття вивареного деніму, декорованого різнокаліберними люверсами, як посилання до рятівних кругів, численні смуги синіх та чорних кольорів у піджаках із деконструктивним кроєм.

Наскрізною ниткою любові до Землі пронизана уся колекція. Як доповнення до основного блоку створена капсула фірмового трикотажу із зображенням рідкісних видів тварин. Це пам’ятка: хто, як не людина, має берегти природу, тварин, котрі потерпають внаслідок часто нетолерантного ставлення та загального фону забруднень оточення? Генеалогічні зрізи каменів на суцільних комбінезонах моделей та яскраві худі й толстовки, виконані технікою patchwork — елементи, що дають надію. Надію, яка зможе повернути лише істинне «треба», незважаючи на тисячі «хочу».

Смотреть также: Показ коллекции MAMAIKA by Oksana Dmitrenko в рамках Saturday Catwalk в ресторані COIN

Фото: Корнелий Петрус